Initiatul, de Katherine Kurtz si Deborah Turner Harris

5 martie 2013
Initiatul, de Katherine Kurtz si Deborah Turner Harris

Initiatul, de Katherine Kurtz si Deborah Turner Harris

Initiatul este primul volum din seria SF cu acelasi nume. Seria e formata din 5 carti, publicate intre anii 1991 – 1996 de catre Katherine Kurtz si Deborah Turner Harris.

Katherine Kurts declara pe situl sau ca, in timp ce lucra la seria de fantasy istoric “Deryni”, a inceput sa se foloseasca de cunostintele de istorie pentru a pune bazele unui nou sub-gen SF, pe care l-a numit “crypto-history”, care imbina istoria oficiala cu povesti neoficiale (“history behind the history”) pe diverse teme, cum ar fi: Batalia Angliei, Razboiul de Independenta al Statelor Unite ale Americii, istoria moderna a Scotiei si Cavalerii Templieri.

Volumul de fata ne este prezentat intr-un mod atragator de catre editori: “Faceti cunostinta cu Adam Sinclair: nobil, psihiatru, invatat si Adept. Un om educat  si puternic, care practica arte stravechi necunoscute secolului 20. A purtat multe nume, a trait multe vieti, dar misiunea lui a ramas aceeasi: sa protejeze Lumina impotriva celor care au pasit pe Calea Intunericului. Tara lui iubita, Scotia, este pangarita de un cult care practica magia neagra si adeptii acestuia nu s-ar da in laturi de la nimic pentru a-si atinge scopurile intunecate.”

Actiunea incepe in Scotia moderna, cu un furt dintr-un muzeu: sabia care ii apartinuse unui vrajitor dispare si Adam Sinclair, psihiatru in lumea moderna, si Maestru al Vanatorii intr-o lume nevazuta, incepe sa banuiasca mana criminala a unui grup implicat in magie neagra. In timp ce investigheaza cazul, Adam il intalneste pe Peregrine Lovat, un pictor ravasit de puterea pe care o are, aceea de a vedea in trecut si in viitor. Cei doi formeaza o echipa perfecta. Peregrine deseneaza ceea ce “vede” cu puterea mintii si Adam se foloseste de puterile sale mistice in incercarea de a recupera sabia.

Initiatul” este un amalgam de termeni stiintifici si misticism, cu personaje interesante si conceptii intrigante despre lume. Povestea este plina de suspans si se deruleaza cu rapiditate, iar finalul deschis promite o continuare captivanta.

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *