Dumnezeule de dincolo de burta universului, de Aurel Carasel

13 decembrie 2012

Aurel Carasel este un scriitor roman de literatura SF. A publicat 5 carti in afara de cea de fata: “Vanatoare de noapte”, scrisa sub pseudonimul Harry T. Francis (1995), “OZN – Trecut, prezent, viitor”, in colaborare cu Dan N. Mihailescu (1995), “Razboinicii curcubeului” (1996), “Mic dictionar de autori SF” (1996), “La capatul spatiului” (1997).

De asemenea a avut o contributie importanta in lumea SF romaneasca, implicandu-se mult in proiecte ce tin de literatura SF. In 1992 a castigat 2 premii Nemira: premiul I la sectiunea SF si premiul a III-lea la sectiunea fantastic.

Dumnezeule de dincolo de burta universului” a fost publicata de editura Nemira in 2011, insa autorul a marturist ca l-a scris in urma cu aproximativ 11 ani. Iata deci o revenire dupa o lunga absenta.

Este o carte interesanta, care prezinta mai multe universuri, diferite unul de celalalt. Avem o lume de clone, condusa de o inchizitie genetica, o lume a monstrilor si vrajitorilor, o Spanie a maurilor si a incasilor, si asa mai departe. Personajele trec prin tot felul de situatii bizare, intr-o scriere ingenioasa a unui talentat autor SF.

Iata descrierea facuta de autor: „Imaginează-ţi o Americă, în care tu, cetăţeanul Fernando Ferens, descoperi că întreaga lume din jur este propria ta construcţie, iar tu te-ai transformat într-un personaj al acestei pseudoficţiuni. În care tu, Fernando Ferens, eşti urmărit de o mafie genetică, hotărâtă să te deconspire şi să-ţi smulgă secretul ce te face stăpânul invizibil al acestei lumi. Un stăpân pe care, în realitate, îl cheamă Cristofor Columb.

Şi că, odată evadat din America şi revenit în Lumea Veche, constaţi că nici aceasta nu este aşa cum ar trebui să fie – că Europa a fost împărţită între cotropitorii incaşi şi prădători mauri, că este bântuită de forţe malefice care au reuşit să penetreze definitiv vechile Porţi dintre universuri, că lumea, în ansamblul ei, nu este lumea pe care ţi-o aminteşti. Ci una special construită pentru tine. O închisoare uriaşă, în care tu, Ferens/Columb trebuie să ispăşeşti o vină inimaginabilă… Există oare salvare de la aşa ceva?“

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *