Cimitirul animalelor, de Stephen King

23 ianuarie 2013
Cimitirul animalelor, de Stephen King

Cimitirul animalelor, de Stephen King

Cimitirul animalelor este un roman horror fiction publicat de Stephen King in 1983, nominalizat la premiile World Fantasy Award si ecranizat in 1989 de catre Mary Lambert.

Cimitirul animalelor” nu este pentru cei slabi de inger. Este o fictiune horror cu adevarat inspaimantatoare.

Familia Creed se muta in micutul orasel Ludlow, Maine si descopera in spatele casei lor o carare care duce spre un cimitir, unde copiii din oras isi ingropau animalele de companie. Acesta este inceputul unei povesti de groaza pe care nu aveau cum s-o intuiasca membrii familiei nou-venite. Tema mortii apare preponderent in acest terifiant roman – ca de exemplu cand Ellie, una din fiicele familiei, isi intreaba tatal unde se va duce pisica ei, Winston Churchill (Church, pe scurt), cand va muri si rabufneste suparata: “Nu este pisica lui Dumnezeu, este a mea! Dumnezeu, daca vrea, sa-si ia propria pisica!”  De asemenea, Rachel, mama lui Ellie, are propria obsesie legata de moarte, dupa ce si-a vazut sora rapusa de meningita. Louis, tatal familiei, are propria experienta traumatica, cand unul din studentii universitatii la care era director, dupa ce fusese calcat de o masina, ii apare inainte ca si cum ar fi viu si il duce in cimitir. Mai sunt numeroase astfel de exemple.

Personajele din “Cimitirul animalelor” sunt cele mai reusite create vreodata de Stephen King. Vecinul familiei Creed, un batran prietenos a carui sotie murise de reumatism, e intruchiparea tatalui pe care Louis nu l-a avut niciodata. Acesta ii arata lui Louis prima data cimitirul animalelor.

Modul in care King construieste povestea de groaza este fabulos. Te tine cu sufletul la gura si cu un nod in gat, iar la final ajungi sa fii de-a dreptul ingrozit, transpirat ca si cum ai fi tu protagonistul. Ce e de remarcat in toate romanele lui Stephen King este faptul ca intodeauna raul este de origine supranaturala. Oamenii comit crime pentru ca sunt posedati de forte demonice.

Cu siguranta este cea mai terifianta carte a lui King si cea mai buna.

Stephen King este unul din cei mai premiati autori SF din toate timpurile, cel mai bine vandut – cu peste 350 milioane copii, si cel mai des ecranizat. A abordat mai mult genurile horror fiction si fantasy.

One Comment

  • Prisi 12 februarie 2013 at 22:09

    O carte cu adevarat inspaimantatoare o recomand tuturor..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *