Cateva informatii despre autor – George R.R. Martin

18 octombrie 2012

George Raymond Richard Martin (n. 20 Septembrie 1948), cunoscut si ca GRRM, este un scriitor american de carti sf, fantazie si horor. Este recunoscut la nivel mondial datorita seriei „Cantec de Gheata si Foc„, bestseller-ul care sta la baza serialului HBO „Urzeala Tronurilor”. A fost selectat de catre revista Time ca fiind unul dintre cei mai influenti 100 de oameni din lume.

Lucrarile lui George R.R. Martin au fost descrise de unele reviste ca avand „subiecte complexe, personaje fascinante, dialog George R.R. Martinextraordinar si un ritm perfect”, in timp ce altii considera munca sa ca fiind „fantazie horor pentru adulti”.

Primul sau roman, Dying of the Light, stabileste tonul urmatoarelor sale romane. Cartea prezinta o planeta abandonata aproape in totalitate, care devine din ce in ce mai putin locuibila pentru ca se departeaza de soare. Povestea trezeste un sentiment de melancolie, personajele fiind de cele mai multe ori triste, agatandu-se de idealism intr-o lume necrutatoare.

Temele majore abordate in romanele sale includ singuratatea, dragostea blestemata, idealism, romantism, adevar contra minciuna. Majoritatea acestor teme sunt recunoscute in mai toate operele sale.

Bibliografie SF

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *