Detaliile Cartii Higgs Inventarea si descoperirea Particulei lui Dumnezeu de Jim Baggott - Descarca gratuit - Download

Coperta cartii Higgs Inventarea si descoperirea Particulei lui Dumnezeu de Jim Baggott

Higgs Inventarea si descoperirea Particulei lui Dumnezeu

Pret: 21 Ron

Pretul afisat nu este actualizat in timp real. Cartea Higgs Inventarea si descoperirea Particulei lui Dumnezeu poate avea alt pret pe site-ul magazinului.

Autor : Jim Baggott

In vara lui 2012 la marele accelerator de particule de langa Geneva a fost descoperit bosonul Higgs a carui existenta fusese prezisa cu o jumatate de secol in urma. Evenimentul a c...

Categorie: Carti de specialitate

Subcategorie: Stiinte Exacte.

Autor: Jim Baggott

Editura: Humanitas

ID Produs: 251434In vara lui 2012 la marele accelerator de particule de langa Geneva a fost descoperit bosonul Higgs a carui existenta fusese prezisa cu o jumatate de secol in urma. Evenimentul a creat mare valva mai ales ca bosonul Higgs devenise celebru fiind numit particula lui Dumnezeu din moment ce cu ajutorul lui putea fi explicat felul in care particulele de materie dobandeau masa era privit ca un creator al materiei. Miza reala a descoperirii era confirmarea si completarea Modelului Standard cel care descrie sistematic ansamblul particulelor cunoscute pe baza teoriilor actuale din fizica. Urmarind deopotriva caile care au dus la inventarea bosonului Higgs (deducerea teoretica a existentei sale) si aventura descoperirii lui experimentale cartea lui Jim Baggott e o introducere clara si intuitiva in problemele fundamentale ale fizicii moderne. Higgs publicase articolul care avea sa-l lege pe vecie de particula care-i poarta numele in 1964. Asteptase timp de 47 de ani o confirmare. Mi-e greu acum sa ma confrunt cu cel care eram pe-atunci a explicat el.

    Nu exista comentarii

Adauga comentariul tau

Regulament comentarii

  • Comentarii de tipul "Cartea Higgs Inventarea si descoperirea Particulei lui Dumnezeu e buna/proasta pentru ca mie (nu)imi place" sau "(Nu) recomand cartile lui Jim Baggott" nu isi au locul aici.
  • Nu faceti reclama si nu dati linkuri care nu au legatura cu subiectul
  • Fara vulgaritati sau mentiuni care nu au legatura cu subiectul
  • Orice comentariu care nu respecta regulile de mai sus sau lezeaza interesele site-ului va fi sters
  • Mesajele scrise pe site-ul cartisf.info devin proprietatea cartisf.info. Utilizatorii site-ului isi asuma intreaga responsabilitate pentru respectarea legislatiei cu privire la drepturile de autor si garanteaza ca sunt proprietarii tuturor materialelor pe care le posteaza pe site.
  • Propietarul site-ului nu este responsabil pentru declaratiile sau opiniile exprimate de terte persoane in sectiunea de Comentarii
    Nu exista inca citate pentru aceasta carte