George R.R. Martin – Cateva informatii despre autor

18 octombrie 2012

George Raymond Richard Martin (n. 20 Septembrie 1948), cunoscut si ca George RR Martin (GRRM), este un scriitor american de carti sf, fantazie si horor. Este recunoscut la nivel mondial datorita seriei „Cantec de Gheata si Foc„, bestseller-ul care sta la baza serialului HBO „Urzeala Tronurilor„. A fost selectat de catre revista Time ca fiind unul dintre cei mai influenti 100 de oameni din lume.

George R.R. Martin

George RR Martin

Lucrarile lui George R.R. Martin au fost descrise de unele reviste ca avand „subiecte complexe, personaje fascinante, dialog extraordinar si un ritm perfect”, in timp ce altii considera munca sa ca fiind „fantazie horor pentru adulti”.

Primul sau roman, Dying of the Light, stabileste tonul urmatoarelor sale romane. Cartea prezinta o planeta abandonata aproape in totalitate, care devine din ce in ce mai putin locuibila pentru ca se departeaza de soare. Povestea trezeste un sentiment de melancolie, personajele fiind de cele mai multe ori triste, agatandu-se de idealism intr-o lume necrutatoare.

Temele majore abordate in romanele sale includ singuratatea, dragostea blestemata, idealism, romantism, adevar contra minciuna.

Majoritatea acestor teme sunt regasite in mai toate operele sale.

Daca ai vazut deja serialul Urzeala Tronurilor, este acum momentul sa incerci retetele din Westeros si orasele libere. Cartea de bucate „A Feast of Ice and Fire: The Official Game of Thrones Companion” nu a fost tradusa inca in romana dar poti achizitiona versiunea in engleza de la magazinele online din Romania (e.g. Elefant). Pentru o mostra gratuita din cartea de bucate „A Feast of Ice and Fire: The Official Game of Thrones Companion„, apasa aici. Cartea include o prefata scrisa chiar de George RR Martin.

Viata lui George RR Martin

O imagine cu Harta localitatii Bayonne, din statul New Jersey, locul de nastere al lui George RR Martin

Harta localitatii Bayonne, din statul New Jersey, locul de nastere al lui George RR Martin

George s-a nascut pe 20 Septembrie 1948, in orasul Bayonne din statul New Jersey, in Statele Unite ale Americii. Este fiul docherului Raymond Collins Martin iar pe mama sa, pe jumatate irlandeza,  o chema Margaret Brady Martin. George are doua surori mai mici, Darleen si Janet. 

Familia din partea mamei era instarita, detinand o firma de constructii. Lucrurile s-au schimbat rapid insa, in timpul Marii Crize din Statele Unite din 1930. George isi amintea mereu trecutul familiei sale cand vedea docul si resedinta veche a familiei, si simtea ca, desi erau saraci, aveau un trecut glorios care le fusese rapit.

In cadrul emisiunii TV „Finding Your Roots”, George RR Martin confirma radacinile familiei sale ca fiind franceze, germane, galeze si engleze. Testul ADN, efectuat in scopul aceste emisiuni televizate, confirma originile irlandeze si nu numai ale ascendentilor lui George dar infirma descendenta italiana, contrar informatiei primite de la bunicul sau patern. Surprinzator insa, testul ADN efectuat indica pe Geroge RR Martin ca fiind pe sfert evreu askenaz

Bibliografie SF

Daca esti in cautare de carti de colorat pentru adulti cu „Urzeala Tronurilor”, universul fantastic creat de Geroge RR Martin, iti poti exprima acum creativitatea cu o carte de colorat cu 45 de ilustratii exclusive. Cartea de colorat o poti cumpara de aici iar daca vrei sa incerci inainte sa cumperi, poti descarca o mostra gratuita aici.

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *