Asasinul regal, de Robin Hobb

31 august 2013
Robin Hobb - Asasinul regal

Robin Hobb – Asasinul regal

Asasinul regal” este al doilea volum din trilogia SF “Farseer” scrisa de autoarea americana Margaret Astrid Lindholm Ogden, sub pseudonimul Robin Hobb. Aceasta este prima carte scrisa sub acest pseudonim, in anul 1996. Desi anuntata ca si opera de debut, trebuie mentionat ca autoarea a mai scris si inainte, insa sub alt pseudonim: Megan Lindholm.

Trilogia a fost asemanata cu “Terramare” a Ursulei K.LeGuinn si cu “Stapanul Inelelor” a lui Tolkien. Este o fantezie in cel mai pur inteles al cuvantului, plasata intr-un regat amenintat de intrigi si urzeli, cu un personaj in jurul caruia se invarte intreaga actiune.

Fitz, bastardul regal care e personajul-cheie, parasise Regatul dupa ce era aproape sa fie omorat in prima parte a trilogiei. Insa fire nevazute il trag inapoi si il acapareaza in alta urzeala care ii va periclita viata.

Intors in Buckkeep, Fitz traieste o dureroasa poveste de dragoste sortita pieirii, caci Regele Shrewd, bunicul sau, il aranjase o alta casatorie. In afara de asta, alte incercari il asteapta. Tatal sau murise, iar cei doi frati ai lui se lupta acum pentru tron. Verity, succesorul de drept, vrea sa salveze Regatul de amenintarea Piratilor Corabiilor Rosii, si pleaca in cautarea Strabunilor, iar Regal, fratele sau insetat de putere, profita de ocazie pentru a-si definitiva planul malefic de acaparare a tronului. Regele e pe moarte, suferind de o boala ce ii da dureri cumplite, pe care le poate alina doar cu ajutorul unor droguri foarte puternice. Sa fie oare mana lui Regal la mijloc? Fitz foloseste arta Mestesugului pentru a afla adevarul. El i-a jurat credinta Regelui si vrea cu orice pret sa il apere. De aceea este de partea lui Verity si lupta impotriva lui Regal cu toate puterile pe care le are. Una din acestea puteri este Harul, care ii permite comunicarea telepatica cu animalele. El devine legat prin Har de un lup, pe care il salveaza, si trebuie sa ascunda asta de oamenii lui Regal. Acest lup este cel care il va ajuta sa ramana in viata cand lucrurile vor lua o intorsatura urata.

Intriga se adanceste cu fiecare capitol si cartea te fascineaza cu fiecare pagina citita. Scrisa la persoana intai, iti da ocazia sa patrunzi in mintea personajului care devine fara voia lui fauritor de destine.

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *